Развитието на спедиторския бизнес и изграждането на логистични складове попадат в интересите на Република Турция за инвестиране у нас. Това стана ясно по време на срещата на областния управител Борислав Българинов и неговия заместник Синан Хебибов с ръководителя на Търговската секция към посолството на Република Турция в София Синем Таштан. Тя заяви, че се интересува от възможностите за установяване на фирми на територията на промишлените зони в града. Синем Таштан изрази подкрепа на изграждането на втори мост над Дунав при Русе, като според тях това е изключително наложително, тъй като оттук преминава основният поток от хора и стоки от Турция към Европа и обратно.
Обсъдена бе и възможността инвеститор от Турция да съживи Корабостроителницата. За съжаление, турският дипломат гости не беше допуснат от синдика на КТБ да разгледат завода. Българинов пое ангажимент до края на следващата седмица да изпрати писмо до посолството в София за това с каква техника разполага фирмата и какви кораби могат да бъдат ремонтирани тук.
Корабостроителницата и летището край Щръклево бяха тема на разговора на Синем Таштан със зам.-кметовете Златомира Стефанова и Димитър Недев. Недев също изрази готовност да предостави информация за състоянието и техниката в Корабостроителницата.