Треньорът на „Дунав“ Мартин Цирков остана много доволен от начина, по който отборът записа победа с 2:1 в Попово срещу коравия отбор на „Черноломец“. 10 успеха от 10 мача - това е рекапитулацията на тима дотук, а до края на есенния сезон остават шампионатни двубои срещу „Ботев“ в Нови пазар и срещу „Лудогорец 3“ в Русе.
„Контролирахме мача от първата до последната минута, вкарахме два гола, изпуснахме 5-6 чисти положения. Допуснахме едно попадение след почивката след лека неразбория в защитата, но отборът не се стъписа нито за миг и не се виждаше как домакините могат да ни изравнят. Най-радостното бе, че играхме като пораснал през сезона зрял тим. Хубавото още бе, че резервите се включиха много добре и че не се забеляза спад в играта ни. „Черноломец“ не е мерило за някаква висока класа, но е един от солидните отбори в нашата Трета лига. А сигурно помните, че през миналото първенство имахме проблеми срещу този тим. Сега не му дадохме никакви шансове. Разбира се, веднага искам да подчертая, че имаме още много работа. Нека да свърши есенният сезон, тогава ще трябва непременно да поговорим по темата дали Русе иска да има отбор в професионалния футбол и как може да се помогне на клуба“, каза Цирков за „Утро“.
Тази събота „Дунав“ ще гостува на „Локомотив“ /Русе/ в мач за купата на Аматьорската лига. Двубоят ще е с начало 14 часа.  
В другите мачове: „Ботев“ /Нови пазар/-“Черноморец“ /Балчик/ - 0:1, „Спортист“ /Генерал Тошево/-“Локомотив“ /Русе/ - 3:1, „Доростол“ /Силистра/-“Рилци“ /Добрич/ - 0:1, „Волов“ /Шумен/-“Лудогорец 3“ - 1:1, „Септември“ /Тервел/-“Устрем“ /Дончево/ - 1:0, „Светкавица“ /Търговище/-“Спартак 2“ /Варна/ - 1:1.
Класиране
1. „ДУНАВ“         30
2. „Лудогорец 3“     25
3. „Черноломец“     22
4. „Черноморец“     20
5. „Септември“     19
6. „Ботев“         19
7. „Спартак 2“     14
8. „Волов“         11
9. „Спортист“         11
10.“Светкавица“     9
11.“Рилци“         7
12.“Устрем“         6
13.“Доростол“     1
14.“ЛОКО“ /Рс/     1
Заб: „Лудогорец 3“, „Септември“, „Спортист“ и „Устрем“ са с мач по-малко.