Твърденията на г-н Даков са несъстоятелни, 100% съм действал стриктно по процедурата. Щях да съм некомпетентен или субективен, ако бях направил нещо друго. Стоя зад всяко едно действие, което съм извършил, заяви директорът на РИОСВ-Русе Анатоли Станев, когото „Утро“ потърси за коментар. Той посочи, че някои от повдигнатите от Красимир Даков въпроси не следва да се обсъждат, защото има висящи производства по обжалване на актовете.
Анатоли Станев определи твърденията на бизнесмена, че е трябвало само да препотвърди решението на заместничката си, като негов собствен прочит на документа.
„В заповедта на министъра, с която отменя моя акт, няма нищо, което да ми вменява действия в която и да е посока. Това е само в сферата на желанията на възложителя, но не и на някой друг“, заяви той.
По отношение на обвинението, че РИОСВ не е предоставила цялата техническа информация по инвестиционното намерение на привлечения външен експерт, Станев обясни, че такава не е предоставена, понеже и екоинспекцията не разполага с нея. „И сега я нямаме тази информация. Това е информация, която дружеството възложител е дало на някого и това са някакви апокрифни действия за такава последваща експертиза. Продължаваме да я нямаме тази информация, така че и сега не мога да я дам. Тя не е част от документацията по инвестиционното предложение. Заключението на експерта го имам, но информацията на която то се базира, я нямам“, заяви Станев. 
Според директора на РИОСВ-Русе жалбата на „ДД Логистика“ срещу неговото решение за извършване на ОВОС ще бъде предадена в Министерството на околната среда и водите в нормативно определените срокове.
„Нещата са обективни и ще бъдат обективизирани независимо кога и от кой орган - МОСВ или съда“, заяви Станев.