46-годишен мъж от Русе се раздели нелепо с живота пред очите на съпругата си след семеен скандал, предшестван от разочарования и много алкохол.
Трагедията се е разиграла в петък вечерта в апартамент на улица „Юндола“. Мъж, който работел в Нидерландия, се разболял от коронавирус и се върнал в Русе преди месец. На 20-ия ден, след изтичането на карантината, той отишъл във фирмата в Нидерландия, но не го приели обратно. След като няколко дни не успял да си намери друга работа, преди десетина дни се върнал в родния град. Тук обаче също не бил назначен никъде и посегнал към чашката.
В петък мъжът изпил две бутилки водка от по половин литър, стигнало се до спречкване с жена му и той тръгнал към нея с газов пистолет в ръка, преправен за стрелба с бойни патрони. 
Сега ще се застрелям и после ще те убия, заканил се той.
Как така, попитала жената, а мъжът решил да й покаже - вдигнал пистолета към дясното си ухо, натиснал спусъка и паднал на пода с пронизана глава.
След подаден сигнал на тел.112 на място пристигнала линейка, която откарала простреляния мъж в болница „Канев“ в съзнание, но там той починал.
На адреса е извършен оглед от служители на Второ районно, оръжието е иззето и е започнало разследване.