Футболистите на „Дунав“ ще гостуват в неделя на „Черноломец“ /Попово/ в един от най-важните си мачове в есенната сесия на първенството в Североизточната Трета лига. Двубоят ще е със заряда на дерби, защото ще се срещнат първият и третият отбор във временното класиране. Мачът ще започне в 15 часа.  
Любопитното е, че един от треньорите в школата на „Дунав“ - Динко Дерменджиев, е играч на... поповския тим! Динко води подготовката на децата, родени през 2008 година, но е и основен дефанзивен халф в отбора на „Черноломец“ /Попово/. Част от състава на домакините са  и двама юноши на „Дунав“ - близнаците Теодор и Пламен Иванови. 
„Не знам дали Дерменджиев ще играе срещу нас. Доколкото чувам, ще остане на пейката. Изборът е негов“, коментира за „Утро“ треньорът на „Дунав“ Мартин Цирков.
Според наставника новината, че голмайсторът на „Черноломец“ Тихомир Кънев няма да вземе участие в мача заради наказание, е нож с две остриета.
„Кънев е типичен голаджия, но не обича да тича и да се връща в защита. Обикновено другите работят за него. Играта му е да чака готови топки. В този смисъл не знам каква ще е ползата ни от неговото отсъствие“, разкри Цирков.
Треньорът на „Дунав“ обясни, че има преки впечатления от класата на „Черноломец“, тъй като гледал негов мач срещу „Септември“ /Тервел/.
„Съставът не е нещо кой знае какво, но е добър отбор за стандартите на Трета лига. Ако искаме да извоюваме място във Втора лига, сме длъжни да се върнем в Русе с победа“, каза още Цирков.