Мъжкият отбор на „Дунав“ ще открие утре участието си в националния шампионат Супер Волей с гостуване на „Берое“ /Стара Загора/. Мачът под Аязмото ще започне в 17 часа. 
„Откъдето и да погледнем, не сме готови като форма, но ще се мъчим да направим нещо. Имаме и проблеми с недостатъчно класа на някои позиции. Състезателните права на украинеца Сергей Русенко все още не са уредени, а имаме нужда от център с неговите качества. Макар че ще е много трудно, ще се опитаме да бием отбора на „Берое“, каза старши треньорът на „Дунав“ Пламен Христов.
На въпроса дали е успял да напипа титулярен състав през краткото време за работа в отбора, той отговори: „Долу-горе съм наясно с хората, които ще започнат мача“.
Христов беше назначен за наставник едва в края на август. Той завари в Русе само трима волейболисти и беше принуден да събира играчи на пожар. Бившият национал тества отбора си в само три предсезонни двубоя. На приятелски турнир във Варна в рамките на Черноморските игри „Дунав“ победи „Черноморец“ /Бяла/ с 3:0, след което загуби двубоите си срещу „Черно море“ /2:3/ и „Добруджа“ /0:3/.