Благодаря ви, че сте част от екипа на „Медика“! Вие доказахте още веднъж какви професионалисти работят тук! Това послание е гравирано на плакетите, с които вчера управителят на „Медика Русе“ доц.Кирил Панайотов отличи екипа, който загаси пожара в Ковид отделението на 13 октомври и не допусна нито един пациент да пострада. Знакът на признателност получиха д-р Станислав Павлов, младши сестрите Евелина Димитрова, Мерай Хабилова, Нефисе Ерол, Джансел Рейхан и санитарите Хълмие Садулова и Бистра Илиева.
А административният директор Алисе Муртезова подари на всеки от тях парфюм с думите: „Добротата и себеотдадеността нямат аромат, но приемете този израз на нашата признателност. Всеки член на екипа на „Медика“ е герой, понеже ежедневно спасява човешки живот и облекчава страдание. Случаи като този обаче показват колко добре са подготвени за кризисни ситуации от всяко естество. Умението за предприемане на бързи и адекватни действия е присъщо на хората с големи сърца, с опит в борбата за благото на другите“. 
„За мен е чест, че мога да се срещна с всички вас, които спасихте не само етажа, но и цялата болница от по-тежки последствия от избухналия пожар. Това показва не само добрата организация на работа в болницата, но и отличната ви координация като екип“, поздрави героите от 13 октомври и кметът Пенчо Милков, който се срещна с тях в кабинета си и също им връчи плакети на Община Русе и грамоти.
„Недостигът на кислород намалява способностите на пациентите да разсъждават рационално и може да ги направи опасни“, казаха медиците. Това може би обяснява постъпката на 71-годишната жена, който предизвика пожара, след като си махнала кислородната маска и щракнала със запалка, за да потърси нещо изтървано на пода. Вместо това се разразил буен пожар.
Вече има желаещи да направят дарения, за да ремонтираме пострадалата стая и да купим нови легла на мястото на унищожените, съобщи Алисе Муртезова, която също участва в срещата с кмета.