Президентът на Световната централа по футбол /ФИФА/ Джани Инфантино изпрати уведомително писмо до всички национални федерации за планирани промени в международния календар. Основното нововъведение е организирането на световно първенство на всеки две години. Мярката ще влезе в сила от 2026 година. Освен това на всеки Мондиал ще участват вече 48 отбора.
Тази новина сигурно ще зарадва феновете по цял свят. Не е лошо, шоу през два сезона!
Само българските запалянковци едва ли ще изпаднат в екстаз, защото националният отбор трудничко и при тези обстоятелства ще се вреди сред 48-те тима. Нашата игра е да влезем с уайлд карт - като в тениса. Право на такава карта имат развиващи се интересни играчи или такива, преминали през славата, но все още с остатъчен потенциал. Гратис до корта се допускат и тенисисти, чиито държави организират сериозен турнир. Като при Голямата награда на София. Карта по милост, дето се казва. За слабаци, но наши слабаци.  
Но номерът е как да допъплим до световно по футбол, щото в планетарната ранглиста сме вече зад Северна Македония и даже Албания. Другите балкански държави отдавна са пред нас. 
Като развиващ се национален отбор до Гибралтар, Кабо Верде и Сан Марино, като тим с отминала слава или като един от домакините на шампионата. А и нали бившият спортен министър Красен Кралев обиколи Балканите с идеята да се направи коалиционен организационен комитет. Третата хипотеза не върви - просто нямаме стадион за пред света. 
Г-н Инфантино, помислете по нашия наболял въпрос! 
БФС и целокупният български народ ще ви бъдат признателни.