Основният и най-опасен нападател на „Черноломец“ /Попово/ Тихомир Кънев няма да играе в неделното дерби срещу „Дунав“. Той бе наказан с лишаване от права за 1 мач след победата на поповчани  над „Ботев“ /Нови пазар/ с 3:0, когато получи червен картон.
Кънев е играл още за „Светкавица“ /Търговище/, „Локомотив“ /Горна Оряховица/, „Литекс“ и „Етър“. Два пъти беше голмайстор на „Б“ група с тимовете на „Етър“ и „Локомотив“ /ГО/, а веднъж бе първенец сред реализаторите и в Трета лига с внушителните 41 гола за „Локомотив“ /ГО/.
„Честно казано, не знам дали е добре, че Кънев няма да играе срещу нас. Без него „Черноломец“ стои като че ли по-солидно“, коментира за „Утро“ треньорът на „Дунав“ Ивайло Кирилов.
Той призна, че поповчани са корав отбор с опитни футболисти. 
Един от тях е Беадир Беадиров, който игра в „А“ група за „Сливен“, а за кратко бе част и от отбора на „Аристон“ /Русе/. Играч на „Черноломец“ сега е и юношата на „Дунав“ Пламен Иванов, а в рамката на вратата е Димитър Пантев, бивш страж на „Янтра“ /Габрово/, „Видима“ /Севлиево/, „Спартак“ /Плевен/ и „Литекс“ /Ловеч/.
„За „Черноломец“ играят научени футболисти. Въобще не са за подценяване. Ние обаче ще отидем в Попово за трите точки“, допълни Ивайло Кирилов.
Дунавци са водачи в класирането с 27 точки. Черноломци са на трето място с 22.
Мачът в Попово ще се играе в неделя от 15 часа.
В другите двубои: събота - „Ботев“ /Нови пазар/-“Черноломец“ /Балчик/, „Спортист“ /Генерал Тошево/-“Локомотив“ /Русе/, „Доростол“ /Силистра/-“Рилци“ /Добрич/, „Светкавица“ /Търговище/-“Спартак 2“ /Варна/, „Волов“ /Шумен/-“Лудогорец 3“, „Септември“ /Тервел/-“Устрем“ /Дончево/.