Община Русе обяви обществена поръчка за изграждането на поливна система на кейовата зона. Прогнозната сума е около 120 000 лв. без ДДС. Поръчката е за проектиране, строителство и авторски надзор на изграждане на сондажен кладенец, помпена станция и довеждащ водопровод, които да обслужват бъдеща автоматизирана поливна система по крайбрежната ивица от жп прелеза на Речна гара до ул.“Мостова“.
Едва след като се изгради връзката от кладенеца до водопровода, ще се направи и поливната система. Ще се напояват зелените площи на приблизително 20 дка.
Проектирането и строителството са в две точки: Първата е за проектиране и изграждане на сондажен кладенец и буферен резервоар с приблизителен обем 50 м3, включително изготвяне на документи за издаване на Разрешително за водовземане от Басейнова дирекция „Дунавски район“. Втората е за проектиране и изграждане на магистрален водопровод от сондажния кладенец по трасе и дължина, така че да се осигури водоизточник за бъдещите разклонения на поливната система до всяко поливно поле.
Документите за участие в обществената поръчка ще се приемат до 1 ноември, а офертите ще бъдат отворени на 2 ноември.