Помощник-треньорът на волейболния „Дунав“ Красимир Миронов картотекира 13 състезатели преди първия мач на отбора в първенството на България. За разлика от предишните години, когато шампионатът се назоваваше Суперлига, през този сезон той ще е Супер Волей. В събота дунавци ще открият кампанията с мач като гости на „Берое“ /Стара Загора/. Двубоят ще започне в 17 часа.
„Дунав“ ще разчита в новото първенство на съвсем нов отбор, който ще включва Симеон Добрев, Ангел Павлов, Атанас Митев, Христо Костов, Стилиян Асенов, Стефан Иванов, Георги Георгиев, Петър Христосков, Стивън Димитров, Борислав Манолов, Даниел Димитров. Картотеки заслужиха и двама юноши - Боян Христов и Александър Дяков. Единствен без състезателни права на този етап остана украинецът Сергей Руденко. Проблемът е, че той все още не разполага с работна виза.
Прочитът на състава показва, че от тима, играл в предишното първенство, са останали само трима души - Ангел Павлов, Христо Костов и Симеон Добрев. Всички други момчета бяха привлечени на пожар след доста закъснялото ангажиране на Пламен Христов за старши треньор.
Христов бе пределно откровен преди седмица, когато заяви в прав текст за „Утро“, че задачата пред отбора ще е само една - оцеляване в Супер Волей.