С една ефективна присъда и две условни завърши делото срещу тримата подкупни полицаи от районното управление на Сливо поле. Както „Утро“ вече писа, миналата сряда на разпоредителното заседание по делото в Окръжния съд те се признаха вината си по обвиненията, че са вземали подкупи от шофьори по пътя за Силистра.
На 44-годишния командир на отделение Борислав Борисов Окръжният съд наложи 4 години затвор при общ режим, 5 години лишаване от права да заема полицейска длъжност и 6000 лева глоба. Той бе обвинен в  получаване на 15 подкупа и наказанието му е много близо до поисканите от прокурор Радослав Градев 4 години и 4 месеца затвор, 10 000 лева глоба и лишаване от права за 6 години. 
За втория подсъдим, младши автоконтрольор Емил Моллов, съдебният състав постанови 3 години затвор условно с 5 години изпитателен срок, 3 години лишаване от права да заема полицейска длъжност и 4000 лева глоба. Той е обвинен за получаване на 9 подкупа.
На младши инспекторът от Охранителна полиция  Назиф Ахмедов съдът наложи 3 години затвор условно с тригодишен изпитателен срок, 3 години лишаване от права да работи в полицията и 3000 лева глоба. Той бе обвинен за седем подкупа в съучастие с Борисов и незаконно държане на 21 патрона за пистолет „ТТ“. За патроните обаче съдът сметна, че това не е престъпление, а нарушение и го санкционира с глоба от 500 лева.
Присъдите могат да се обжалват в 15-дневен срок пред Апелативният съд във Велико Търново. На фона на направените самопризнания, вероятно от това ще се възползва само ефективно осъдения Борислав Борисов.