Психично болен мъж на 58-години спрял да пие предписаните му лекарства, заболяването му излязло от контрол и без причина наръгал свой познат в корема, след което избягал.
В неделя около 21.25 часа в полицията постъпила информация, че при спречкване между двама мъже на тръгващата от бул.“Скобелев“ и стигаща до храма „Света Троица“ улица „Асен Златаров“ 35-годишен е бил прободен с нож в корема. Пострадалият бил настанен болница „Канев“ без опасност за живота и пред екип от Първо РУ обяснил, че наскоро се запознал с 58-годишния мъж, който ненадейно се опитал да го убие, без да е бил провокиран по никакъв начин. 
По време на издирването на нападателя той сам се обадил на тел. 112 и казал, че има нужда от линейка, която да го откара на лечение в Психичната болница. Съобщил къде се намира и така се стигнало до задържането му и предаване на ножа, с който атакувал новия си познат. Пациентът е отведен в Психодиспансера, предстои изготвяне на съдебно психиатрична експертиза дали може да носи отговорност за извършения от него опит за убийство.