Началникът на отделението по неврохирургия д-р Огнян Игнатов бе избран от пациенти и техни близки за Лекар на годината 2021 в инициативата „Златни ръце, добро сърцe“ на Университетска болница „Канев“. Грамотата за Лекар на годината му бе връчена на вчерашния професионален празник на лекарите от изпълнителния директор Иван Иванов.
Практическото измерение на наградата е персонално паркомясто пред здравното заведение, което д-р Игнатов ще ползва до следващия 19 октомври. Но това в случая е най-нищожното на фона на високата стойност на наградата, която му е присъдена не от колеги или от съсловната организация, а от тези, които всеки ден го гледат с надежда и получават медицинска помощ и човешка подкрепа - пациентите и техните близки.
Това беше петото издание на инициативата „Златни ръце, добро сърце“, която вече се утвърди като начин за признание на лекарските грижи и труд. Д-р Огнян Игнатов печели признанието на пациентите за втори път. Първото отличие му беше присъдено през 2019 година.
„За мен това е много голямо признание, но по-важното е, че всички лекари в тази зала и в цялата болница доказахме, че в тази пандемична обстановка можем да се сплотим и да направим чудеса“, каза д-р Игнатов.      
Много номинации получиха и д-р Венцислав Георгиев, д-р Стоян Калев, д-р Пламена Огнянова, д-р Ева Цонкова, д-р Маргарита Георгиева, д-р Стоян Генадиев, доц. Йордан Андонов, д-р Лилия Георгиева, д-р Лидия Стефанова и д-р Ахмед Ахмед.
Деца от ОУ „Никола Обретенов“, водени от директора Емил Тюлеков, поздравиха медиците и им подариха саморъчно изработени картички с пожелания за здраве.