„Потресен съм колко години ние сме откъснати като град. Ние ще направим всичко възможно да видим договорите за магистралата Русе-Велико Търново и да се погрижим тя да стане факт и то бързо. При възможност една готова отсечка до края на 2022 година. Ако зависи от нас, ще имаме възможност да регулираме река Дунав, така че да се използва целогодишно, да шлюзоваме част на реката и сме твърдо решени да започнем бързи инвестиции, за да свържем хората по градовете на Дунава с румънската страна. По изчисления на Асен Василев предварителната оценка на кражбите е 8 милиарда като само ако спрем това, ние ще може да имаме четири моста над река Дунав и три тунелни връзки между Северна и Южна България“. Това заяви при откриването на предизборната кампания на „Продължаваме промяната“ водачът на русенската листа на партията и собственик на куриерската компания „Еконт“ Николай Събев. 
В старта на предизборните инициативи се включиха всички членове на листата, които бяха своеобразни домакини на съпредседателите на „Продължаваме промяната“ и доскорошни служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.
„Важно е всеки водач да е родом от мястото, което представлява или да живее там. Това е първата стъпка към децентрализацията, защото няма как хората да представляват една област, ако не милеят за нея. Втората стъпка е нулева корупция“, бяха встъпителните думи на Кирил Петков.
Водещи теми бяха и ситуацията с COVID-19, цените на тока и потенциални източници на енергия. При обсъждането им Кирил Петков лансира идеята за ВЕЦ на Дунав. 
Кирил Петков, Асен Василев и Николай Събев се срещнаха с граждани пред Паметника на Свободата и отговаряха на серия въпроси, свързани с развитието на региона. Такива разговори ще могат да се водят и в откриващия се днес партиен офис на ул. „Олимпи Панов“12.
„При посещенията ни в Силистра и Разград ни казаха „Вече не ни е страх“, а във Велико Търново две учителки ни казаха „Искаме да ви подкрепим, въпреки че може утре да ни уволнят“. Всеки, който може да си помисли, че може да уволни някого, задето си говори с друг на улицата - мястото му е в затвора. Промяната вече се случва и ние трябва да се борим и стигнем до най-малкото село, да премахнем феодализма в България. Аз съм единственият финансов министър, който ще ви каже, че пари има, въпросът е как ще се изхарчат за нов мост над река Дунав, за пътя Русе-Бяла и още, и още“, каза Асен Василев на лекцията в Канев център.
„За два месеца Кирил 
Петков и Асен Василев направиха това, което ние в Русе и страната чакаме да се случи за 10 години. В тези двама младежи и техните усилия, аз разпознах усилията на децата ми за справедливост“, заяви Николай Събев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Избори за президент и вицепрезидент и народни представители - 14 ноември 2021