Една новина за катастрофа в Чехия на суперкола от създадената от русенския предприемач марка в най-високия сегмент „Син Карс“ обиколи в края на миналата седмица всички медии. Инцидентът е станал на магистрала в нощта срещу петък и първоначално разпространените снимки предизвикваха само един въпрос - самият Росен Даскалов ли е бил зад волана и жив ли е шофьорът, който и да е той? Не, зад волана е бил друг човек, който е жив благодарение на качествата на колата. И една важна подробност - няма съмнения за негова вина, а пробата му за алкохол е отрицателна.
Медийната лавина обаче предизвика придружено с горчива усмивка емоционално изказване във фейсбук на самия Росен Даскалов.
„Винаги съм давал всичко от себе си да рекламираме България, да покажем, че тук може нещо различно да се случва. Защо има хора, които гледат първо да извадят негативното? На три панаира участвахме - в Мюнхен, Карлсруе и Виена. Нито един журналист не си направи труда да ме потърси и да се заинтересува, макар че пускахме някои неща във фейсбук. Имаме приложение на фотоволтаичните елементи, което го няма никой друг в света. Има интерес за сглобяване на нашите автомобили не само в Европа и в Англия, но дори и в Америка“, казва Даскалов. 
Той е карал катастрофиралия автомобил, за който е решил да се върне на собствен ход у нас и отчита това като грешка, но е предпочел да отстъпи волана заради преумора. 
„Не очаквах, че чехите карат толкова агресивно. Те започват да се състезават само докато видят такава кола“, поясни бившият пилот с богат опит в автомобилния спорт.
Катастрофата е станала, след като тир засича червения „Sin Car R1“, той закача мантинелата и се завърта. Но всички зони за сигурност проработват, не е счупено дори едно стъкло, кокпитът е останал здрав.
„Ще направя демонстрация, чакам автомобилът да дойде и ще ви покажа всичко в детайли - защо така е станало, как работи всъщност нашата система и защо имаме бъдеще с производството на нашите електромобили. Защото на първо място гледаме сигурността. Но това е друга тема. Може ли, при положение че ен /n/ на брой журналисти в България имат моя телефон, нито един да не се свърже с мен и да ме пита каква точно е истината, а да се публикуват материали по най-различни сайтове, започвайки от една тв медия в Топ 3 в България и всички останали да копират от нея без да си проверят информацията. В момента, в който разбрах, че има такава статия, докато се обадя на жена ми, вече някой „доброжелател“ се беше обадил. Можете ли да си представите моята съпруга“, пита огорчен Росен Даскалов.
Обръщението ме завършва с призив: „Да спрем този негативизъм, да спрем да му обръщаме внимание, да застанем срещу това. Големите фирми вече започват да се отвращават от това, което се случва по нашите телевизии и по това, което се случва по средствата за масова информация, защото никой не иска негативно настроени хора. Ние трябва да търсим позитивизма, трябва да прощаваме, да продължим да вървим напред“.