Наркодилър и дребен пласьор са арестувани по време на проведена в петък специализирана полицейска операция срещу търговията с наркотици от служители във Второ районно и криминалисти от ОД на МВР под надзора на Окръжна прокуратура. 
В хода на акцията е задържан 21-годишен русенец, у когото са открити около 5 грама кокаин, 3 грама марихуана и 1 грам метамфетамин, които смятал да продаде на наркозависими. Последвало е претърсване на апартамента му града, където не е открито нищо, но в къщата на родителите му в Писанец са намерени и иззети вещества, използвани за производство на наркотични вещества - туби със сярна киселина, бориева киселина и лидокаин, както и мобилен телефон.
От разпита се разбрало, че младежът е закупил дрогата от мъж на 40 години, чийто апартамент също е обискиран. Там са открити 4 грама марихуана, електронна везна и пари, както и 20 грама марихуана в коридор, водещ към избеното му помещение. При допълнителните разпити криминалистите са установили, че 40-годишният русенец ползва и друг апартамент в същия вход на блока, но на друг етаж. В него са намерени 45 грама кокаин, 8 грама амфетамин, 150 грама марихуана и електронна везна.
Двамата мъже са задържани, тече разследване за производство и държане на наркотици.