Четири реанимационни легла за лечение на деца с Ковид-19 са разкрити в Университетска болница „Канев“.  Така лечебното заведение е в готовност да приема и лекува деца с коронавирусна инфекция, които са в тежко състояние. Засега в болницата се лекуват седем деца и нито едно от тях не се нуждае от командно дишане. Най-малкият пациент е едва на пет месеца. 
Общият брой на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона вече е 328, като 263 от тях са за неинтензивно лечение. Реанимационните легла са 65, от които 61 са за интензивни грижи за хора над 18-годишна възраст. Най-много неинтензивни легла има в УМБАЛ „Канев“ - 111, а най-много реанимационни са в другата университетска болница „Медика Русе“ - 41. 
221 нови случай на Ковид-19 са регистиррани в областта от четвъртък до неделя включително. Оздравелите през периода са 91, но 13 са загубили битката със заразата. Активните случаи вече са 1083. 252 души са на болнично лечение, сред тях за пети пореден ден няма ваксинирани. До момента в областта са извършени 74 765 имунизации, като повторна доза са получили 38 429 човека. Бустерна доза са получили 216 души.
През седмицата ще работят 4 „зелени коридора“ в Русе и Бяла. Без предварително записване на час ваксинация ще се прави в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла от 12 до 18 часа всеки ден. Белодробната болница и изнесеният кабинет пред ДКЦ 2 на на ул. „Рига“ 35 ще имунизират от 8.30 до 16.30 часа. В пункта в магазин „Практикер“ на бул. „Липник“ 10 ваксини ще се поставят от 11 до 15 часа. 
В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации на записалите се в електронната система. Ваксини се поставят и от лични лекари. Мобилният екип на беленската болница също ще продължи работа през следващата седмица, за да се обхване по-голяма част от населените места в Бяла, Борово и Две могили.