Един от най-талантливите млади актьори, играли в русенския театър - Борислав Веженов, ще се завърне на сцената, на която е получавал много похвали и аплодисменти. Представлението на варненската опера, в което Веженов изпълнява една от основните роли, е мюзикълът „Чаплин“. В него той играе Сидни Чаплин, братът на великия артист от епохата на нямото кино. В главната роля е Мариян Бачев.
Спектакълът ,който ще се играе на 25 октомври в Голямата зала на Доходното здание, пресъздава житейската биография на великия филмов актьор, режисьор, сценарист, композитор и продуцент Чарли Чаплин. Герои в творбата са хората, които са неизменно до него от началото до световната му слава и оформят неговия личен и професионален път. Това са майка му Хана, брат му Сидни, четвъртата му съпруга Уна О‘Нийл, злият му гений, журналистката Хеда Хопър, великият режисьор Макс Сенет и др. 
В мюзикъла са възстановени сцени от снимачните площадки на филмите „Хлапето“, „Цирк“, „Модерни времена“, „Великият диктатор“. „Чаплин“ е мюзикълната биография на гения, изградил образа на „Скитника“ - малкият човек със скъсани панталони и четири номера по-големи обувки, обикнат от всички, но самият той търсещ обич през целия си живот.
Мюзикълът „Чаплин“ е създаден през 2012 г. от композитора и автор на стиховете Крис Къртис (с 14 номинации от пет конкурса, вкл. наградите „Тони“, за най-добра музика, най-добър мюзикъл) и либретиста Томас Миън (автор на „Продуцентите“, „Ани“, „Лак за коса“, „Младият Франкенщайн“).
„Това е „Чаплин - мюзикълът“, а не „Чаплин - автобиографията“, като всичко в спектакъла е одобрено от наследниците на семейство Чаплин - и фактите, и фикцията“, пояснява режисьорът Борис Панкин.
Постановката на Варненската опера се откроява с богати мултимедийни решения. Тук проличава почеркът на сценографа Константин Гарнизов и Ирина Радованова при мултимедията, заедно с Калоян Божилов, младият български оператор, два пъти носител на „Златна роза“ от Фестивала на българския филм във Варна и автор на визията за най-успешния български филм със световно признание „Ага“.
Енергията на представлението поддържа изключително силният състав от певци и танцьори, сред които блестят Мариан Бачев в ролята на Чаплин, Мария Павлова като Уна О`Нийл, Борислав Веженов като брата на Чаплин, Десислава Николова като журналистката, която преследва Чаплин, Боян Стоянов като Макс Сенет, Максим Ялнъзов като малкия Чарли и Джаки Кугън и др.