„Топлофикация Русе“ ще пусне парното с една седмица по-рано от планираното - от 18-и, а не от 25-и октомври, съобщиха вчера от дружеството. Решението за промяната е взето, тъй като са налице условията три последователни дни със средно денонощна температура под 12 градуса и прогноза за трайно застудяване, съобщиха от дружеството. Поетапно ще бъде включено отоплението в детските градини, училищата, здравните заведения и след това жилищните и административни сгради. 
От топлофикационното предприятие призовават клиентите си да приключат всички ремонти по вътрешните отоплителни инсталации и да ги запълнят. „В случай на продължаващ ремонт клиентите трябва да ни информират по телефон. Централното отопление няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена поради продължаващи ремонти. Това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил“, посочиха от дружеството. 
От „Топлофикация Русе“ отново напомнят на клиентите да проверят индивидуалните уреди в домовете. В случай на изгаснал дисплей, те трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма за дялово разпределение.
„Необходимо е клиентите още сега да отворят напълно радиаторните вентили на всички отоплителни тела, докато се затоплят нормално. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и сградната инсталация, и по-качествено отопление след старта на отоплителния сезон“, заявиха от дружеството.