Русенското сдружение „СтандАрт“ създаде първата в България театрална постановка за слепи зрители. Това е третият проект на русенските ентусиасти и вторият, спечелил финансиране от Национален фонд „Култура“. Спектакълът „Гара Любов“ е създаден специално за идеята театралното изкуство да достигне въздействащо до хората с проблеми със зрението. Но искаме да провокираме и зрящите, които могат за час и половина да изпитат какво е да си лишен от зрение и да възприемаш света с останалите си сетива, каза Ивелин Пъшев. 
За незрящия човек това е провокация, а за незрящия е ежедневие, каза режисьорът Ивайло Ненов. Той и колегите му от екипа обясниха, че работейки по спектакъла, написан от Ваня Георгиева за проекта, самите те многократно са си поставяли превръзка на очите, за да влязат в ролята на хората, за които предназначават творбата. Действието на спектакъла се развива на една гара, където любов и смях се обединяват в една забавна смесица от истории, разказа Ваня Георгиева. В постановката са ангажирани професионални актьори от кукления и драматичния театър и любители. 
Предстои спектакълът да бъде качен като аудиоразказ на специален сайт, който създаваме в момента, ще предоставим записа и на Съюза на слепите и на Българското национално радио, каза Ивайло Пъшев. А Ивайло Ненов добави, че екипът вече има доста покани да гостува в София, Варна, Пловдив и други градове.