Русенци имат шанса да живеят в един от петте български града, където ще гостува изложбата „Скаутство за момчета“ на Бейдън-Паул. Експозицията показва над 60 издания на различни езици на книгата за обучението на скаутите, която има авторитета на „Един от най-влиятелните наръчници за младежта, публикувани някога“. Сър Робърт Стивънсън Смит Бейдън-Пауъл е основател на скаутското движение, което се е превърнало във водещо младежко движение по света, а неговата книга е  бестселър за всички времена.  
Изложбата се представя по повод 110-ата годишнина на скаутството в България. Днес движението обединява повече от 60 милиона млади хора от 170 държави и автономни територии. В експозицията са показани и колекции от скаутски връзки, значки, нашивки и други ценни символи. 
В Русе изложбата пристига от Варна, тук тя ще бъде открита на 20 октомври, сряда, в 18 ч от президента на Организацията на българските скаути русенеца Слав Гиндянов. От началото на ноември предстои тя да бъде показана в Смолян, Плевен и София.