Басейнът и залата по бокс в Спортното училище минават под управлението на Община Русе. „Става дума за разплитане на сложен казус и проблемът е графикът за ползване на басейна. Общината планира изграждането на съвременен 25-метров плувен басейн, но до изграждането му Русе има единствено този басейн в Спортното училище“, обясни кметът Пенчо Милков.
 17-метровият басейн с три коридора, който е в отделна сграда, се ползва от учениците по плуване, гребане и кану-каяк в Спортното училище, от два спортни клуба по плуване - „Ирис“ и „Делян“, и безвъзмездно от фондация „Александър Русев“, а над него залата по бокс - от спортните клубове „Русе“ и „Локомотив“. Тъй като е изтекъл 10-годишният срок на договора, с който управлението е било възложено на Спортното училище, директорката Деница Великова е поискала неговото продължаване. Но заради получилия се проблем с графика това няма да се случи. При това положение Великова настоява Общината да поеме и грижата за боксовия клуб. 
„В сградата има два отделни елемента, дори три, ако се има предвид сауната под басейна, която има нужда от възстановяване. С графика се опитахме да удовлетворим всички. Аз желая да се спази направеното предложение от министъра на младежта и спорта и сградата да се отдаде със залата по бокс, а не само басейнът“, мотивира се директорката. Това влезе в противоречие са намеренията на Общината, която е в готовност да поеме управлението на басейна, но не и на клуба по бокс.
„Това е скъпа дейност, как ще се покрият разходите, които към този момент не са предвидени“, попита общинският съветник от СДС Станимир Станчев. 
Така стана ясно, че в басейна ще се влиза с такса. Тя няма да важи за учениците от Спортното училище. Също така кметът поясни, че в момента работещите служители там ще бъдат запазени. Все още не е ясно обаче кое общинско предприятие ще поеме сградата, но най-вероятно това ще е ОП „Спортни имоти“.
Кметът Пенчо Милков днес ще се срещне с клубовете, ръководството на училището и Илиян Русев от фондация „Александър Русев“, а Общината оттук нататък ще организира графика за ползване на басейна.