На 4 ноември тази година Фолклорна група „Кукери“ ще отбележи началото на своя 40-и творчески сезон с грандиозен концерт. Това ще стане на 4 ноември от 19 ч на сцената на Канев център, съобщи създателят и продуцент на формацията Цецко Колев. 
Макар и камерна формация, макар и без спонсори, със съвсем самостоятелно финансиране, за 40 години история музикантите и танцьорите на групата са изнесли хиляди концерти, каза Цецко Колев. „Кукери“ са оставили българска следа по сцените на 35 различни страни по целия свят. В някои от тях русенските танцьори са се изявявали повече от 10 пъти - на фестивални сцени, палуби на кораби, конкурсни изяви, в социални заведения, на частни празненства и др. 
В танцовото училище на „Кукери“, което е носител на традициите и порива на българина към изкуството и към хармонията от 1982 година, са получили първите си танцувални уроци над 4500 русенци и гости на града ни.
На концерта на 4 ноември Цецко Колев е поканил като гост певицата Нели Андреева, солист на прочутия ансамбъл „Филип Кутев“. В 100-минутната програма, освен многото танци, е предвидено и ревю - представяне на 40 вида сценични фолклорни носии от гардероба на „Кукери“. Входът за концерта ще бъде с покани от танцовото училище и - задължително ! - без мобилни телефони!