Русе се включва за пореден път в отбелязването на международната Нощ на прилепите. На 15 октомври, петък, от 17 часа в Лапидариума започват множество интригуващи занимания за малките жители на града. Те ще могат да си изработят домина във вид на прилеп, ще правят макети от глина, ще участват в много образователни игри. По време на това децата ще усвоят нови умения и познания за крилатите обитатели на пещерите. 
На прилепите ще бъде посветено и специално светлинно и музикално шоу, както и презентацията за живота на тези същества, която ще започне в 19.15 ч в Историческия музей. Партньори на музея са пещерният клуб „Приста“ към едноименното туристическо дружество, Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, сдружение „Зелени Балкани“, EUROBATS.
Нашата цел е да покажем, че прилепите не са страшни, а само различни, казват организаторите. И припомнят, че в България се срещат 33 вида от възможните 35 в Европа и всички те са насекомоядни. Прилепите унищожават вредители в селското стопанство и подпомагат борбата с комарите в града, като едно малко прилепче може да изяде 1000 комара на вечер.