Три интригуващи представления предстои да види русенската театрална публика в края на октомври. Това ще стане благодарение на националния конкурс за млад театрален режисьор на името на Слави Шкаров, който ще се проведе за четвърти път. И трите представления ще бъдат изиграни в Голямата зала на Доходното здание.
Първото от тях е на 27 октомври - това е постановката на „Бесове“ по текста на френския писател Албер Камю, създаден по романа на Фьодор Достоевски. Режисьорът, който се състезава за приза „Слави Шкаров“, се казва Боян Арсов, а в спектакъла участват студенти от специалност „Актьорство за драматичен театър“ от класа на проф.Снежина Танковска в Националната театрална академия. 
На 28 октомври предстои среща на русенската публика с черната комедия „Владимир“ на словенския драматург Матяж Зупанчич в режисьорската версия на Николай Кенаров. Това е спектакъл на варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“, в една от ролите русенци ще видят и своя съгражданин и талантлив актьор и фотограф Симеон Лютаков. Това за Лютаков ще бъде своеобразен актьорски дебют на русенска сцена Ц преди време в интервю за „Утро“ той призна, че му се иска да направи театрална роля и пред своите съграждани. 
В последния ден от конкурсната програма, на 29 октомври, на сцената на Голямата зала ще излезе екип на Театрална работилница „Сфумато“. Той ще покаже постановката със заглавие „Мерсие и камие“ по романа на Самюел Бекет. Това е работата, с която режисьорът Ростислав Георгиев е номиниран от тазгодишната селекционерка на приза „Слави Шкаров“ Тинка Николова.
Както читателите на „Утро“ знаят, наградата освен парична сума включва и възможност режисьорът да направи своя постановка с русенския драматичен театър. Впрочем седмица преди началото на конкурсната програма зрителите ще видят спектакъла „Скъперникът“ по Молиер, която е дело на спечелилия приза през 2020 г. Денислав Янев.