ДПС регистрира своята листа от 16 имена в РИК-Русе без водача Ализан Яхова. Документите бяха предадени от нейния подгласник и областен председател на партията Дауд Ибрям, който бе придружен от част от младите кандидат-депутати.
„Обновяването, което започна при почти всички партии, го виждате и при нас. Имаме балансирана и подмладена листа, аз съм най-възрастен в нея. Опитахме се да се съобразим с експертността в листата и да предложим хора от различни области, които имат добро представителство и в малките общини. Сигурни сме, че ще запазим мандата в Русенска област и искаме да надградим“, така Дауд Ибрям обобщи състава на листата. 
Новият водач Ализан Яхова е бивш директор на държавен фонд „Земеделие“ в Русе, а след това и в София. Тя заменя на първата позиция дългогодишния водач и депутат Бюрхан Абазов.
Въпреки тенденцията партиите да подмладяват своите кандидати за народни представители, следвайки обществените нагласи, има и други фактори за новите попълнения. „Имаме дами, които излязоха от листата по чисто биологични причини, както и беше невъзможно на няколко човека да участват пак по служебни причини“, обясни Ибрям промените, след като партията претендираше на предишните избори, че има една от най-добре подбраните листи с кандидати.
Ето и пълната листа:
1. Aлизaн Hиxaт Яxoвa
2. Дayд Mexмeд Ибpям
3. Гюpaй Mexмeдoв Xaмдиeв
4. Бopиcлaв Плaмeнoв Paчeв
5. Гюнaйдън Pacимoв Kязимoв
6. Aлeв Taнжy Aли
7. Mexмeд Pyждиeв Mexмeдoв
8. Aлпep Ибpaxимoв Toпaлoв
9. Илвeнyp Ибpaxимoв Maxмyдoв
10. Eлицa Илиeвa Bъpбaнoвa
11. Hypшeн Xacaнoвa Kepимoвa
12. Mypaд Aкифoв Meйcyдoв
13. Eлвaн Aднянoвa Xaкифoвa-Иcмaилoвa
14. Oктaй Maзлyмoв Mexмeдoв
15. Aйлин Kyдpeт Aшим
16. Mexмeд Xacaн Mexмeд