Нов рекорд на новозаразени с коронавирус в областта отчете вчера Регионалната здравна инспекция. Според данните в понеделник новите случаи на Ковид-19 са 111, като сред тях има осем ученици и едно дете в предучилищна възраст. Предишният пик в четвъртата вълна на пандемията бе отчетен на 4 октомври, когато новите случаи бяха 96.
Справка на „Утро“ в двете университетски болници вчера показа, че в тях се чувства значителен натиск от пациенти с коронавирус, но все още има свободни легла. За седмица в болница „Канев“ са приети 83 новозаразени с коронавирус от цялата област. В „Медика Русе“ на лечение за последните седем дни са настанени 60 пациенти, от които 24 са от съседни области.
В Белодробната болница лежащо болните от Ковид са 27, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Светослав Дачев.
20 са положителните проби за коронавирус на тестваните при нас в понеделник хора, посочи директорът на болница „Юлия Вревска“ в Бяла Димитър Димитров. От тях шест са постъпили незабавно в Ковид отделението, където общият брой на ликуващите се е 31. Други 10 са на лечение в петте фургона извън сградата на болницата.
Общият брой на приетите в болница пациенти в областта е 234, като 46 от тях са в реанимация.