И тъй - след дълго протакане и всякакви хватки извънреден конгрес днес най-сетне ще реши дали царстването на Борислав Михайлов като президент на БФС от 2006 година насам ще продължи с още един мандат. Г-н Михайлов вече си даде висока оценка за стореното през тези 15 години - самодоволно си писа петица по шестобалната система и отличен по темата с антикорупционната политика на съюза. 
Самооценката му, меко казано, е странна на фона с „успехите“ на родния футбол, а чашата пак преля след загубата на националния отбор с 1:3 от Литва. Същата Литва, която стои по-надолу в световната ранглиста от Руанда и нямаше победа в продължение на... 5 години!
Три точки срещу литовците трябваше да бъдат бонус за Михайлов на конгреса, който твърдеше по-рано, че нашите дори имат шансове да се класират втори в квалификационната група за световно първенство. Имало подем! Вместо сладък подарък момчетата на Ясен Петров му сервираха още от същото през всички тези години - срам и позор!
Що се отнася до борбата с корупцията, разследващия сайт Bird.bg написа вчера, че отпуснатите от ФИФА и УЕФА пари за изграждане на национална футболна база в Бояна били 11,5 милиона евро. При откриването на базата обаче Михайлов отчел 9,5 милиона. Къде са 2 милиона, пита сайтът, който изнесе и копия на официални документи. 
В същото време Михайлов отказа да отговори на въпрос в интервю преди 3 дни на какво възнаграждение се радва като шеф на БФС. Не било важно.
Президентът на УЕФА Александър Чеферин може да декларира публично доходите си, но нашият човек не намира, че е нужно да го прави. 
Срещу Михайлов ще застанат няколко кандидати. Естествено, най-сериозният е Димитър Бербатов. Ако го допуснат до залата. Защото предишният претендент за шефското кресло през 2018 година - Любослав Пенев, бе изгонен като куче! Още по-малко му дадоха възможност да излезе на трибуната и да говори. Тогава „правилният“ човек победи с 463 гласа срещу 35 за Пенев. След влизане в тъмна стаичка, където, както се казва, не е важно кой кого предпочита и какво мисли, а кой брои бюлетините. 
Сега поне има малка разлика - този път ще се гласува с интегрална бюлетина. И какво от това, ако повечето клубове - не се съмнявайте, че е така - са напомпани и добре мотивирани /може да се предположи как/ да си знаят, че Бербатов, Мартин Петров и Стилян Петров „не стават“.
Хайде пък да видим дали стават. След 15 години управление, през които футболът ни стигна абсолютното дъно, нека да получат шанс.    
„Нека се гласува по съвест и без страх!“, призова Бербатов вчера.
Моля? Наивно, драги Митко!
Системата изглежда дотам просмукана от зависимости, че шансовете му да свали вечния Първи от върха са приблизително равни с тези да направи хеттрик за две минути във Висшата лига с екипа на любимия си „Манчестър Юнайтед“.