„Дунав“ победи „Светкавица“ в Търговище с 2:1 и продължи да стои на върха в Североизточната Трета лига с пълен актив от 24 точки. След този ключов мач „Утро“ разговоря с треньора Ивайло Кирилов.

- Г-н Кирилов, преодоляхте още един коварен тим. Колко труден беше този двубой?
- Ние си го направихме труден, защото през първото полувреме играхме шаблонно. Преди мача казах на футболистите, че „Светкавица“ е исторически сложен за нас съперник и ги предупредих за ръстовата защита на домакините. Освен това на вратата имаха двуметровия Тихомир Тодоров /бивш страж на „Литекс“/. И така, вместо да смъкнат топката, момчетата почнаха да я центрират. Поведоха ни без атака с гол от дузпа, а ние стигахме трудно до добри положения. След почивката спряхме с тези „балони“ и обърнахме мача за 10 минути. Не виждах как „Светкавица“ можеше да ни вкара гол. Надиграхме съперника по всички линии.
- Преди седмица вашият колега Мартин Цирков също изрази недоволството си от колебливата игра. Защо отборът показва различни лица?
- Нямам обяснение, може би защото отборът е твърде млад. Преди всеки мач говорим едно и също. Не може да проспим едно полувреме, а после да сме много добри в другото. Все някога ще дойде мач, когато само с 45 минути няма да можем да спечелим точки. 
- Как виждате развитието на първенството дотук?
- Вървим по график и таблицата за класиране го потвърждава. Тимът расте. Доказа го и с победата срещу отбора на „Светкавица“, който със същите си играчи по това време на миналия сезон беше на първо място. Без да подценяваме нито един съперник, до края на есенния сезон ни чака още един много труден мач - срещу „Черноломец“ в Попово. Бием ли, след като вече се справихме с „Черноморец“ /Балчик/, „Септември“ /Тервел/, „Светкавица“ и на онази нива срещу „Устрем“ в Дончево, ще зимуваме в отлично настроение. 
- И последно с досадната може би за някои вече тема с Драгош Фирцулеску - ще остане ли опитният румънец в отбора, или ще премине в друг тим?
- Разговарях с него и разбрах, че е дал дума да помогне на „Добруджа“. Доколкото го познавам, няма да се отметне от обещанието си. Обажда ми се и треньорът на добруджанци Атанас Атанасов. Аз няма как да взема решение вместо Фирцулеску. Той много добре знае, че вратите на „Дунав“ са отворени за него.