Част от сочените от социолозите за фаворити за присъствие в парламента вече регистрираха листите си за изборите на 14 ноември. Документи в Районната избирателна комисия вчера подадоха /в хронологична последователност/ ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“. Предстои регистрацията на лявата коалиция около БСП, на дясното обединение „Демократична България“, на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и ДПС.
До последно без обявени водачи на листите си в Русенския избирателен район са ДБ и ИБНИ.
Вчера пресцентърът на Мая Манолова разпространи списък с водачите на листите на коалицията в цялата страна с едно единствено изключение - Русе. „Утро“ помоли за коментар на какво се дължи това, но до приключването на броя такъв не беше получен. Неофициално за номер 1 в листата се спряга председателят на Единната народна партия /известна и като партията на Мария Капон/ и депутат в предпоследното 45-о Народно събрание Валентина Филаделфевс. Мястото в Русе обаче явно е непривлекателно, след като на два последователни вота коалицията не спечели мандат, макар че на 11 юли тук се яви Татяна Дончева.
По-необяснимо е какво спира „Демократична България“ да обяви кандидатите си, след като и на двата вота от началото на годината спечели депутатско място в Русе.
Развръзката ще дойде днес.