„Очакваме да имаме три мандата от Русе и повече. Ние не обещаваме на русенци, че ще направим нещо за тях, а ние вече го правим. Когато имаше нужда, ние сме дали парите за животоспасяващите машини в Русе и за още много инициативи. Ние знаем как“, каза Николай Събев вчера при регистрирането на листата на „Продължаваме промяната“ в РИК-Русе.
Той беше придружаван от втората в листата адвокат Рена Стефанова и областния координатор за Русе Валери Андреев, който не е кандидат за депутат.
Като основен приоритет собственикът на фирмата за куриерски и спедиторски услуги „Еконт“ посочи превръщането на Русе в привлекателно място за бизнес и работа. Той още акцентира и на инфраструктурата в града, което не е изненада, след като Кирил Петков го посочи като евентуален министър на транспорта. Предстои партията да открие и свой офис в Русе.
Събев каза още, че партията ще проведе позитивна кампания в добър стил и възпитание. Той прие поканата на водача на листата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова за дебати между кандидатите за народни представители от Русе.
 „В нашата листа има различни поколения преподаватели, представители на бизнеса и различни специалисти. До един отговарят на посочените условия за партията - те нямат опит в политиката, имат добра репутация и лични резултати в живота си“, представи осемте имена в листата Андреев.
Ето и пълната листа:
1. Николай Събев - предприемач, собственик на „Еконт“
2. Рена Стефанова - адвокат
3. Велико Минков - занимава се с уеб разработка на мобилни приложения 
4. Калин Иванов  - предприемач
5. Цветомир Конов - бизнесмен, член на УС на Русенската търговско-индустриална камара
6. Димитър Недялков - бивш изп.директор на Свободна зона
7. Пламенка Ангелова - коалиционен партньор от „Политическо движение Социалдемократи“ 
8. Орлин Пенков - участва в 10 фирми и сдружения, член на Съвета на директорите на „Проект Русе - АБВ“.