Близо 2,3 млн. лева достигат вече наложените финансови корекции по започналия преди години мегапроект „Интегрирана система за градски транспорт на гр.Русе - 2 етап“. На 21 септември зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“ е наложил поредната санкция в размер на 247 018,12 лв. Тя е заради нарушения в документацията за обществени поръчки в договора с изпълнителя - столичната „Трейс Груп Холд“ АД.         

Община Русе обжалва акта в Русенския административен съд, на първото заседание по делото жалбата не бе разгледана поради липсващи документи и от двете страни.
Проектът „Интегрирана система за градски транспорт на гр.Русе - 2 етап“ стартира през януари 2017 г. при предишната кметска управа и приключи през януари тази година. Той бе на стойност 24,344 млн. лева, от които 24 млн. лева безвъзмездно финансиране. Реално изплатените суми дотук са в размер на 20,364 млн. лева. 
На практика финансови корекции са наложени по договорите и с трите главни изпълнителя на проекта. Нарушенията в този с ДДЗД „Минстрой-АМ Черно море“, което получи реконструкцията на бул. „Придунавски“ и рехабилитация на три пасарелки, струва на русенските данъкоплатци 1,15 млн. лева. Други 642 хил. лева са наложени заради договора с „Пътинженеринг“ АД, което се занимаваше с изграждане на пешеходна зона по ул. „Чипровци“ и рехабилитация и реконструкция на ул. „Шипка“ в участъка от ул. „Чипровци“ до бул. „България“. Корекциите по договорите с изпълнител „Трейс Груп Холд“ са за 412 хил. лева. Столичната компания изгради надлеза между кв. „Родина 3“ и кв. „Чародейка“ и реконструира пешеходния подлез при МГ „Баба Тонка“.