Екипът на частна детска градина „Дъга-Русе“, собственост на лечебни заведения „Медика“, получи свидетелство за принос към опазване на общественото здраве за постигнати над 83% ваксинирани срещу Ковид-19  педагогически специалисти и непедагогически персонал към началото на миналия месец. Ваксинирани са 20 от общо 24 служители в забавачката, което я нарежда на първо място по имунизирани в учебните заведения в община Русе.
Сертификатът бе връчен на директора на учебното заведения Лиляна Ангелова от зам. областния управител Стефка Караколева и началника на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева. На събитието присъства и административният директор на лечебни заведения „Медика“ Алисе Муртезова, която е инициаторът за създаването на детската градина. 
Единствената ведомствена детска градина към лечебно заведение в България отвори врати през 2018 година с изцяло реновирана материална база. В 6-те групи, две от които яслени, екипът се грижи за 100 деца на възраст от 2 до 7 години. Всеки ден с тях работи и дипломиран психолог, а логопед им помага да преодолеят речевите затруднения и да усвоят правилните звукопроизношения.