С надути клаксони и развети знамена в събота ВМРО за втори път излезе на протест срещу високите цени на тока. Сборна точка бе паркингът до Националната агенция за приходите, воеводите облепиха колите си с надписи против енергийната мафия и завишените цени на тока,  след което събралите се коли потеглиха в колона и обиколиха улиците в централната част на Русе.
„Повишението на тока е непосилно за бизнеса, очаква го тежка зима. Искаме разпускане на КЕВР и контрол на държавата над цените на тока. Имa уceщaнe зa cпeкулa в cтoкитe oт пъpвa нeoбxoдимocт, пpи тoкa cъщo cмятaмe, чe дъpжaвaтa нe cи e нa мяcтoтo, зa дa контpoлиpa цeнитe. Иcкaмe дeйcтвия, a aкo нямa, cлyжeбнoтo пpaвитeлcтвo дa cи пoдaвa ocтaвката“, каза водачът на партийната листа с кандидат-депутати Траян Тотев. 
„Тези протести имат резултати - виждат се колебливи действия от страна на управлението. Ние искаме да се мисли за утре, не само за днес“, коментира зам.-председателят на партията и бивш депутат Искрен Веселинов.
Като приоритети на протестите Веселинов посочи преосмислянето на „зелената сделка“, която според него ни обрича на скъп топ, и рестартиране на проекта АЕЦ „Белене“.