„Забраната чужденци да играят в отбори от Трета лига отпадна. Така реши Изпълкомът на БФС. Това означава, че румънецът Драгош Фирцулеску - ако треньорският екип реши - може да е на разположение на „Дунав“ за утрешния мач срещу „Светкавица“ в Търговище. Картотеката му е валидна“, съобщи за „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
Добрата новина за румънеца идва в седмицата, когато русенската му съпруга го дари с дъщеричка. Той почерпил щедро по този повод. 
„Драгош тренира редовно с нас. Чакаме го за подготовка и днес /вчера, б.а./. Той е важен футболист, който работи добре с младите момчета“, каза за „Утро“ треньорът Мартин Цирков.
Наставникът разкри, че офанзивният футболист имал оферта не само от „Нефтохимик“ /Бургас/, но и от „Добруджа“ /Добрич/. Желанието му обаче било да остане в Русе. 
Според Цирков мачът срещу „Светкавица“ няма да бъде никак лек, въпреки че отборът от Търговище има скромен актив от 8 точки.
„Става дума за опитен тим, който играе много надъхано вкъщи. Разговаряхме с колеги, чиито отбори са се срещали вече с утрешния ни съперник, и имаме известна представа какво можем да очакваме. Нашата амбиция е да продължим с победната серия. Този мач и двубоят срещу „Черноломец“ /Попово/ ще са най-важните ни изпити до края на есенния сезон. Справим ли се, през пролетта ще ни бъде по-леко“, каза Цирков.
Твърдо аут от групата ще са Кристиян Тасков и Димитър Тодоров. Централният защитник Георги Вълчев ще излезе като титуляр, а контузеният Мерт Тасим все пак ще пътува за Търговище.