Без разногласия се разбраха партиите на провелите се консултации вчера с кмета Пенчо Милков за разпределението на местата в 210-те секционни избирателни комисии за предстоящите президентски и парламентарни избори на 14 ноември. Те се обединиха и за разлепването на агитационните материали, след като ГЕРБ-СДС и „Демократична България“ заявиха, че за тази цел ще се обърнат към общинското предприятие „Русе Арт“.
Темата бе зададена от представителя на „Демократична България“ Евгений Хараламбиев, който сподели, че преди изборите на 11 юли служители на предприятието са отказали да залепят плакати. „Предния път от „Русе Арт“ ни казаха „страх ни е да разлепяме плакати“ и ни отказаха“, обясни Хараламбиев.
От ГЕРБ-СДС заявиха, че също ще ползват услугите на предприятието, а кметът Пенчо Милков увери, че ще провери случая.
От разлепване на плакати изцяло се отказаха от „Има такъв народ“, които заявиха, че няма да използват този подход в предизборната си кампания. Но подсказаха, че планират организирането на концерт, след като областният координатор Светлин Стоянов се поинтересува  дали противоепидемичните мерки разрешават  такова събитие. Засега това е допустимо, но предизборната кампания ще трябва да спазва обявените мерки и да се съобрази при затягането им, предупредиха от общинска администрация.
Разпределението на местата в СИК протече бързо, първи склониха да направят компромис с първоначално зададената от тях бройка „Има такъв народ“, следвани от ДПС и БСП. 
Така за 14 ноември „Има такъв народ“ ще има 55 председатели, 72 зам.-председатели и 44 секретари на СИК. ГЕРБ-СДС ще разполагат с 55 председатели, 55 зам.-председатели и 55 секретари. За БСП са 42 председатели, 3 зам.-председатели и 50 секретари. „Демократична България“ ще има 30 председатели, 29 зам.-председатели и 30 секретари, ДПС Ц 20 председатели, 31 зам.-председатели и 25 секретари и „Изправи се.БГ! Ние идваме“ - 8 председатели, 20 зам.-председатели и 6 секретари.