Старите храсти пред сградата на Общината от вчера вече са спомен. Изкореняването им беше извършено от общинското предприятие „Паркстрой“. 
„Целта е да обновим зелените площи на терасата пред Общината. Старите храсти са много прораснали и нямаме възможност да ги обновим чрез рязане. Използват се и като място за изхвърляне на боклуци. Искаме да засадим нещо по-красиво - сезонни цветя, които да отворят лицето на Общината“, обясни директорът на ОП „Паркстрой“ Чана Лозева.
Иглолистните дървета ще се запазят, като ще бъде обновено и художественото осветление край Общината, каза зам.-кметът Димитър Недев. Ще бъде изградена и поливна система, която да направи по-добро поддържането на зелените площи.
Паралелно се премахват и плочките пред входа на сградата. „Много от тях са разместени, има някакво движение на земя и искаме да видим проблема и да го отстраним. Ако трябва, ще се викат ВиК и „Топлофикация“. Ще поставим нови плочки, а старите, които са здрави, ще се сложат на други места“, обясни още Димитър Недев.