1004 учители и 270 човека от помощния персонал в учебните заведения в областта са ваксинирани до вчера, научи „Утро“. Това е едва 27% от всички преподаватели в училищата в областта и приблизително същия процент от всички служители в администрациите и хигиенистките. В отговор на наше запитване информацията бе потвърдена от директора на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева. 
Имунизирането е доброволно, всеки учител решава сам дали да се ваксинира, или да се надява заразата от коронавирус да го подмине, напомни тя.
Нови три паралелки в три училища са карантинирани от вчера от Регионалната здравна инспекция заради трима новозаразени с Ковид-19 ученици. С тях общият брой класове, които са на онлайн обучение, вече са 15 в 10 основни училища и гимназии. Както „Утро“ вече писа, всички ученици в гимназия „Панайот Волов“ и основно училище „Св.св.Кирил и Методий“ в Бяла са на дистанционно обучение до 18 октомври.
71 са заразените с коронавирус в областта през предходното денонощие. Шестима от тях са ученици, има и две деца в предучилищна възраст. Излекувани няма,  трима мъже и три жени са починали. Активните случаи са 854. В болница са 241 души, 50 от тях са в реанимация. Сред хоспитализираните има и един ваксиниран, но състоянието му не е тежко.
До момента в областта са извършени 72 690 имунизации, като повторна доза са получили 37 127 души. На фона на ниските темпове на ваксинация се откроява фактът, че трета доза „Пфайзер“ са пожелали и получили 78 човека в областта.
Областният управител Борислав Българинов започна от вчера срещи с бизнеса за насърчаване на ваксинирането. Първият разговор беше с управителя на модната фирма „Нова линия“ Даниела Симеонова, в чиято компания имунизации имат над 40% от работещите.