Цели отсечки по бул.“България“ от трите бензиностанции до Дунав мост вечер тънат в мрак, защото лампите не светят и непрекъснато сме под напрежение, защото не се знае откъде в тъмното може да изскочи някой, оплакаха се шофьори. Тоест, пътят, по който се движат почти всички влизащи и излизащи от страната коли и камиони, свети на принципа „Тука има-тука няма“.
Булевардът е част от републиканската пътна мрежа и за неговата поддръжка би трябвало да отговаря Областното пътно управление. Но се оказва, че то няма грижа за подмяната на изгорелите осветителни тела. „Сключено е споразумение с кмета, ние отговаряме само за Дунав мост и за неговото осветление, но в градската част отговорността е на кмета“, обясни дежурният в пътната служба Драгомир Йовчев.
„И към този момент продължава приемането на сигнали в случай на повреди както там, така и на територията на цялата община, като те се отработват съгласно тяхната спешност /ниво на опасност/ и хронология на подаване“. Това заяви в становището си по въпроса общинската администрация и посочи, че в началото на пролетта общинското предприятие „Комунални дейности“ е подменило повредени лампи по бул. „България“. Дали угасналите сега са от неподменените или пък новите са дефектирали, не стана ясно. Както не стана ясно и в какъв срок е възможно Общината да реши проблеми с неосветените участъци, тъй като „времето за ремонт на всяко зависи от характера на повредата“, както неопределено ни отговориха от администрацията.