203 художници от три континента - Европа, Азия и Австралия, са изпратили свои творби за осмото международно биенале „Изкуството на миниатюрата“, което се организира от русенската Художествена галерия. Графика, живопис, пластика, фотография, фотоколажи представят автори от Румъния, Сърбия, Хърватия, Полша, Черна гора, Германия, Франция, Швейцария, а също от Корея и Япония, както и от Австралия. Сред българските участници авторитетно и изразително присъствие имат русенските живописци и скулптори - те са 16 души. 
Комисия с председателя Teицка Бургерйон - художник, уредник в Музея за съвременно изкуство в малък формат в град Нисмес в Белгия, в момента селектира изпратените малки арт произведения. В комисията влизат художниците Йордан Кисьов и Елена Панайотова, представител на Съюза на българските художници, директорът на Художествената галерия Елена Великова и началникът на общинския отдел „Култура“ Ива Чавдарова. 
На 13 октомври от 18 ч ще бъде открита изложба със селектираните произведения. Пак тогава ще бъдат обявени и наградените в отделните категории участници в биеналето на миниатюрата.