Треньорът Мартин Цирков остана доволен от победата на отбора с 5:0 срещу „Доростол“ /Силистра/, но не спести и някои критики.
„Рутинна победа! Лошото е, че на моменти се подвеждахме по бавното темпо на съперника. Гостите затваряха и накъсваха играта. Спокойно можехме да вкараме още няколко гола. Сега е важно да изиграем победен мач в събота срещу „Светкавица“ в Търговище“, каза Цирков за „Утро“.
Той разясни и случая около дебюта на Теодор Костов.
„Момчето е от нашата школа. Беше отишло в „Нефтохимик“, а после и в „Несебър“. Завърна се в Русе, мина през проби в рамките на две седмици, решихме да му дадем шанс. Теодор е интересен футболист, има качества, а и е само на 20 години. Ще следваме политиката да залагаме на русенци“, обясни Цирков.
На въпроса как стои въпросът с евентуалното преминаване на Драгош Фирцулеску в „Нефтохимик“, треньорът отговори: „Знаем, че Людмил Киров /старши треньор на бургазлии/ го иска в отбора си. Ако Драгош не може да играе при нас заради забраната на БФС да се ползват чужденци в Трета лига, е нормално да си потърси нов тим“.
В последния мач от 7-ия кръг в Трета лига „Черноломец“ /Попово/ разгроми „Светкавица“ с 4:0, а класирането изглежда така:
1. „ДУНАВ“         21
2. „Лудогорец 3“     18
3. „Черноломец“     16
4. „Ботев“         16
5. „Черноморец“     11
6. „Септември“     10
7. „Спартак 2“     10
8. „Волов“         10
9. „Светкавица“     9
10.“Спортист“     7
11.“Устрем“         6
12.“Рилци“         3
13.“Доростол“     1
14.“ЛОКО“ /Рс/     1
Забележка: Мачът „Лудогорец 3“-“Септември“ /Тервел/ бе отложен.