Пострадал от улична дупка с вряла вода от скъсана тръба на парното отопление мъж ще получи обезщетение близо 7 години след инцидента.
На 21 януари 2016 г. около 17.30 часа 62-годишният Н.Я. пропаднал с левия си крак до коляното в дупка до тротоара по ул. „Петко Каравелов“. Тъй като мястото било неосветено, човекът не видял 50-сантиметровата яма, а и нямало как да подозира за нея, защото по-рано през деня настилката там била здрава. Потърпевшият получил изгаряне II степен и това наложило едномесечно лечение и още 4-5 месеца придвижване с патерици.
Н.Я. завел дело срещу Общината за 3000 лева обезщетение и 1521 лева лихва за периода от 21 януари 2016 година до 20 януари 2021-а. Искът бил уважен от Районния съд, но Общината обжалвала с мотив, че отговорност следва да се търси от „Топлофикация Русе“. Окръжният съд обаче потвърди отсъденото от Районния, като посочи, че „Топлофикация“ е участвала в производството като трето лице-помагач и местната власт може да си търси чрез съда платените за обезщетението пари. Решението е окончателно.