Дългогодишният водач на листата на ВМРО в Русе, зам.-председател на партията и народен представител през периода 2014-2021 година Искрен Веселинов няма да се кандидатира на предстоящите избори, въпреки че отново е получил най-много номинации от съпартийците си.
„Става дума за лично решение, аз въобще няма да бъда кандидат в листата. Според мен е нормално следващата генерация да поеме нещата, а структурата в Русе е богата на качествени личности, ние не зависим от един човек, тоест от мен“, коментира пред „Утро“ Искрен Веселинов.
Като мотив за своето решение той посочи и резултати на партията в Русе на двата парламентарни избора през годината. И след двете кампании ВМРО изпревари коалицията около Мая Манолова, но в национален план партията не успя да премине 4-процентовия праг.
Все още не е ясно кой ще оглави листата на ВМРО в Русе. Спрягат се две имена - на младия общински съветник Траян Тотев и на предишния областен управител галин Григоров. Окончателното решение ще се вземе от Изпълнителният комитет на партията в София.
„Няма напрежение около решението на Искрен Веселинов да се оттегли от парламентарната кампания. Той е доказано лице с работата си, понесе огромен товар и не е длъжен всеки път да се изхабява“, коментира Траян Тотев. 
От своя страна Веселинов заяви, че ще продължи на помага на русенска организация на партията, чийто основател е, както и че ще поеме отговорност от резултатите до този момент на ВМРО-Русе.