Първото учебно заведение в областта, което от днес минава на онлайн обучение, е гимназията „Панайот Волов“ в Бяла. Крайната мярка е наложена, тъй като занятията в девет паралелки вече се водят дистанционно зарази заразени с коронавирус ученици, а в петък в болнични поради същата причина излязоха и девет учители.
На практика това направи невъзможен учебния процес и в петък общинският кризисен щаб се събра на извънредно заседание, каза за „Утро“ кметът на Бяла Димитър Савов.
Участниците в него решиха директорката на гимназията Албена Кирова да поиска разрешение от образователното министерство за онлайн обучение на всички ученици за една седмица и то вече е получено.
19 ученици и едно дете са сред 120-те новозаразени с коронавирус от петък до неделя. Сред инфектираните има и един ваксиниран мъж, който е в болница в тежко състояние. Излекуваните са 113, петима души са починали. Активните случаи са 805. На болнично лечение са 257 души, 50 от тях са в реанимация.
 До момента в областта са извършени 72 236 имунизации, 36 827 от които са с повторна доза. В петък са отчетени пет ваксинирани деца на възраст от 12 до 18 години, на следващия ден няма иумнизирани ученици.
 През седмицата от 8.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница и в изнесен кабинет пред ДКЦ 2. В беленската болница иумнизацията ще се извършва от 12 до 18 часа.