„Много ми се иска БТА да даде пример, че може да следим духовния и интелектуален елит в България. Голямата идея на БТА е да превежда настоящето към бъдещето и да съхранява паметта“, каза генералният директор Кирил Вълчев при откриването на националния пресклуб на агенцията в Русе.
Заедно с действащите кореспондент и фоторепортер на агенцията Мартин Пенев и Бисер Тодоров в откриването на клуба участваха предшествениците им Пламен Атанасов, Стоян Русев и Красимир Стоянов.
Сред гостите бяха кметът Пенчо Милков, председателят на ОбС Иво Пазарджиев и зам.областният управител Синан Хебибов. Водосвет и благословия отслужи митрополит Наум.
В знак на благодарност за активното съдействие за откриване на новия дом на достоверната журналистика Кирил Вълчев подари на Пенчо Милков две обемисти папки със съобщенията на БТА от Русе през годините.
Това е 17-ият пресклуб на БТА в страната. Той се помещава на третия етаж на сградата срещу Часовника - едно от най-предпочитаните са срещи места в града. В това има символика - желанието на агенцията е пресклубът да се превърне в място за срещи на журналисти с представители на властта, политиката, бизнеса и културата и от него да тръгват много добри и важни новини.