Около 20 паралелки в 10 учебни заведения минаха на обучение в електронна среда по домовете си заради  заразени с короновирус ученици. Сред засегнатите училища са русенските „Васил Априлов“, „Любен Каравелов“, „Отец Паисий“, „Васил Левски“, Европейското училище и Дойче шуле, гимназиите по туризъм, транспорт, облекло и средното училище „Панайот Волов“ в Бяла. 
През миналата седмица бяха открити заразени с Ковид-19 ученици в пет паралелки в пет учебни заведения. От понеделник новите случаи сред учениците тръгнаха рязко нагоре, посочи вчера изпълняващият длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. Според нея коронавирусът ще продължи да поваля учениците и се очаква още доста паралелки да минат на онлайн обучение. За щастие, болестта при децата минава по-леко и те много рядко стигат до болнично лечение, уточни д-р Генева.
61 нови случая на Ковид-19 са регистрирани за предходното денонощие в Русе и областта. Осем от заболелите са ученици, като сред тях няма деца в предучилищна възраст. Същевременно са оздравели 47 души, но шестима мъже са починали.
От РЗИ съобщават само за един смъртен случай до момента в областта на ваксиниран, заболял впоследствие от коронавирус. Става въпрос за възрастен мъж с множество тежки придружаващи заболявания. 
Активните случаи в региона са 817. На болнично лечение са 238 души, 47 от тях са в реанимация. Сред хоспитализираните, но в леко състояние, има един ваксиниран пациент. 
До момента в областта са извършени 71 741 имунизации, като повторна доза са получили 36 515 лица. Сред имунизираните има и 12 деца на възраст между 12 и 18 години.