Поредна премиера направиха снощи на фестивалната сцена тримата музиканти от „Теодор Петков Трио“. Те представиха първия албум на триото, който включва авторски пиеси на джаз пианиста Теодор Петков-Тото.
„През миналото лято тримата свирихме в Трявна на арт фестивала за класическа музика, а няколко месеца по-късно от Национален фонд „Култура“ обявиха проектна сесия, в която за първи път имаше опция за издаване на дискове. И решихме да участваме“, разказа роденият в Русе пианист. След това дълго умували с басиста Васил Хаджигрудев и перкусиониста Борислав Петков как да се казва албумът, накрая Тото се разровил в американския джаз жаргон от 50-те години на миналия век. Така открил израза „Bake a Biscuit“, който буквално означава „Пека бисквитка“, но на жаргона на музикантите от средата на 20 век това значи „Издавам албум“. Така заглавието дошло точно навреме и на място. 
Борислав и Васил са завършили джазакадемията в холандския град Гронинген, а Теодор е завършил поп и джаз пиано в Музикалната академия в София, а от 2017 до 2019 г. е бил асистент на прочутия Милчо Левиев в майсторските му класове в Нов български университет. Когато се събрахме с Теодор и усетихме колко много той уважава и двете традиции - и джаза, и класиката, беше ясно, че това е нашият човек, каза Борислав Петров. Малко са музикантите, с които съм свирил, с които комуникацията е ставала моментално и е била толкова добра - когато свирим, няма нужда да се търсим, да се надбягваме, да се застигаме, а просто свирим заедно, каза Васил Хаджигрудев. И добави: „Чудесно е, че вече и в класическите среди разбраха, че джазът е класика“.