14-те тролейбуса втора употреба, които закупи Община Русе, пристигнаха вчера на пристанището. Предстои да бъдат регистрирани и да тръгнат по улиците на града.
Две русенски фирми са си сътрудничили за докарване на тролеите от депото в швейцарския град Орб. 
„Логистиката беше организирана от нас, с наши камиони, до град Пасау и оттам с ро-ро транспорт до град Русе. Преценихме, че това е най-добрият вариант от икономическа гледна точка, тъй като по реката се спестяват значителни средства, позволява се да се возят по-големи лотове, а и по същия начин преди няколко години докарахме предходните тролеи за община Русе“, сподели мениджърът на „Холеман“ Младен Ганчев.
По река Дунав транспортните средства бяха докарани с кораб на компанията „Донау Стар“. Затруднения пред нея са създали ниското ниво на реката и променливият фарватер.
„И сега имаше проблеми при Свищов с малкото газене, с този праг, който от две години не е бил почистван, независимо от намеренията на различни институции. Вчера ние с нашия кораб „Джъмбо“ минахме около обед, а следобед е заседнал един кораб и фарватерът е бил затворен. Винаги може да се случи нещо, което спира корабоплаването по реката, и това води до загуби за всички. Трябва да се полагат периодични мерки за почистване на реката, на фарватера, за да бъде осигурено целогодишното пътуване“, коментира управителят на „Донау Стар“ Веселин Рубчев.