Йордан Кирилов вече официално не е старши треньор на „Локомотив“ /Русе/. Веднага след загубения домакински мач срещу „Рилци“ /Добрич/ с 1:2 той потвърди за „Утро“, че възнамерява да напусне поста. 
„Решението ми е окончателно. Уведомих изпълнителния директор Мартин Йорданов, че ще си тръгна. Върнах ключовете от съблекалнята и треньорската сатя. Когато резултатите липсват, е нормално да преосмисля действията си“, каза Кирилов за „Утро“.
На въпроса дали няма връщане назад, той отговори: „Мартин ме познава много добре. Казана дума - хвърлен камък“. 
Според него основната причина за напускането му е липсата на ясна перспектива за развитието на клуба. 
„Знаех, че ще бъде трудно, но не очаквах да е толкова тежко с толкова млади футболисти. Няма да кажа лоша дума срещу момчетата, защото се раздават според възможностите си към този момент. Мисля, че трябваше да се очертае програма какво ще се случи след 4, 5, 6 месеца. Ако Стоян беше тук /един от спонсорите на клуба, който живее и работи в САЩ - б.р./ и бе наясно с цялостната картинка, положението може би щеше да бъде друго. За мен няма никакво съмнение, че без двама-трима опитни футболисти отборът ще продължи да изпитва сериозни затруднения. Само че откъде да ги вземем? Нали на тези хора трябва да им се плаща! Ето, Християн Енчев работи от две-три седмици и не идва на тренировки. Същото е положението и с Ангел Иванов. Като прибавим факта, че има и контузени момчета, трудно може да се сглоби стабилна група. И все пак, долу-горе, я има“, обясни Кирилов.
Бившият вече старши треньор добави, че раздялата му с клуба идва навреме, тъй като трябвало да помисли и за здравето си. 
„Ще отдъхна известно време, ще се огледам и ще продължа напред. Пожелавам всичко най-добро на всички колеги от „Локомотив“, а голямото ми желание е отборът да се стабилизира и да остане в Североизточната Трета лига“, завърши Кирилов.

Изпълнителният директор 
става временен наставник

Изпълнителният директор на ФК „Локомотив“ /Русе/ Мартин Йорданов потвърди пред „Утро“ оставката на старши треньора Йордан Кирилов.
„Да, така е, той пожела да си тръгне. Временно аз ще водя подготовката на представителния отбор. Не мога да кажа все още кой ще поеме тима. Няма да си играем на директори и постове, което означава, че е изключено да взема еднолично решение. Ще се съберем, ще мислим“, каза Йорданов.
Той не скри, че е изнанадан от слабото представяне на отбора в мача срещу „Рилци“.
„Нямам обяснение защо се получи така. И преди имахме загуби, но тимът се бори мъжки и достойно срещу „Черноломец“ и „Лудогорец 3“. Струва ми се, че момчетата имат качества и че не са за отписване. И с просто око се вижда, че им трябва повече увереност“, допълни Йорданов. 
Пред „Локомотив“ се задават два мача като гост. На 2 октомври отборът ще играе срещу „Устрем“ /Дончево/,  а на 9 октомври ще се срещне с „Ботев“ в Нови пазар.